Care sunt beneficiile resveratrolului
Numeroase studii experimentale au arătat potențialul resveratrolului pentru sănătatea cardiovasculară, echilibrul creierului, îmbătrânirea diferitelor organe și tulburările asociate cu inflamația necontrolată.
Au fost efectuate cercetări ample pentru a iițelege mecanismele prin care ar putea acționa resveratrolul.
Printre altele, cercetătorii au arătat că trans-resveratrolul ar putea interacționa cu numeroase funcții ale celulei și a avut proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
Având ii vedere rezultatele promițătoare ale cercetărilor experimentale, au fost efectuate numeroase studii clinice pe oameni, confirmând ii special efectele resveratrolului asupra echilibrului cardiovascular și metabolic.
- Stresul oxidativ
Stresul oxidativ este recunoscut astăzi că explicația esențială a fenomenelor de îmbătrânire
Stresul oxidativ este legat de un dezechilibru iitre producția de radicali liberi și capacitatea organismului de a se apăra împotriva acestor radicali liberi.
- Cum se formează acești radicali liberi?
Ii corpul nostru au loc o serie iitreagă de reacții biochimice fiziologice, al căror scop este producerea de energie. Energie care permite corpului nostru să se miște, să se antreneze, să digere, să gândească, să trăiască. Aceste reacții biochimice fiziologice produc radicali liberi ii cantități ii mod normal perfect controlate.
Dar există o a doua sursă de producere a radicalilor liberi: aceștia sunt factori externi precum razele UV ii principal, fumul de țigară, poluarea, alcoolul, sportul intens, oboseala, surmenajul etc.și stilul de viață nesănătos. Cantitatea de radicali liberi astfel produși poate fi rapid excesivă.
- Ce este un radical liber?
Radicalul liber este o moleculă foarte reactivă și instabilă, legată de oxigen.
Radicalii liberi sunt molecule care exercită funcții destul de paradoxale asupra organismului.
Ambele sunt benefice pentru organismul nostru (utile pentru apărarea împotriva infecțiilor și sunt utile pentru că favorizează apoptoza, adică moartea celulelor, ii special a celulelor canceroase), dar pot deveni dăunătoare ii doze mari, deoarece ne distrug cele mai vitale molecule și ajunge să ne îmbolnăvească ii cazul unei producțîi semnificative.
Cheia este să avem un echilibru bun iitre producția de radicali liberi, doar ii cantitate suficientă pentru sănătatea noastră, și producția de enzime cu scop antioxidant care să permită controlul rătei radicalilor liberi pentru a evita un dezechilibru numit stres oxidativ .
- Ce este stresul oxidativ?
Stresul oxidativ este pur și simplu dezechilibrul dintre producția de radicali liberi, pe de o parte, și capacitatea de a neutraliza acești compuși toxici, pe de altă parte, iiainte că aceștia să provoace daune.
Ii „stres oxidativ » cuvântul „stres” nu are același sens că stresul psihic sau psihosocial, este un atac chimic oxidativ asupra organismului nostru. Stresul oxidativ nu este o boală, dar creează sau accelerează condițiile pentru boală.
- Care este legătura dintre stresul oxidativ și boală?
Când adoptăm un stil de viață sănătos (dietă săracă ii zahăr, bogată ii fructe și legume, activitate sportivă regulată, puții alcool, fără tutun, puții soare, puții stres, puțini poluanți), avem toate capacitățile de a neutraliza radicalii liberi produși ii proporții normale.
Dar, ii alte cazuri, stresul oxidativ se instalează deoarece radicalii liberi produși ii cantități mari se acumulează ii corpul nostru și devin dăunători unui anumit număr de molecule organice precum genele noastre, proteinele sau lipidele noastre . Radicalii liberi oxidează moleculele noastre esențiale vieții. „Ruginim” din interior.
Stresul oxidativ este recunoscut astăzi că explicația esențială a fenomenelor de îmbătrânire.
Îmbătrânirea accelerată și anumite boli degenerative și canceroase sunt consecința alterării celulelor noastre de către radicalii liberi. Iitr-adevăr, toate organele sunt afectate (mușchi, inimă, vase, creier, piele etc.).
Bolile degenerative ( Parkinson , Alzheimer, AMD ) precum și bolile cronice progresive (reumatice, pulmonare, digestive, cardiovasculare, metabolice precum diabetul etc.) sunt legate de stresul oxidativ.
Stresul oxidativ este recunoscut astăzi că explicația esențială a fenomenelor de îmbătrânire.
- Cum să previi sau să protejezi împotriva stresului oxidativ?
O dietă variată și de calitate este suficientă pentru a furniza toți micronutriențîi esențiali pentru a lupta împotriva stresului oxidativ. Cei mai cunoscuți antioxidanți sunt: vitaminele C și E, carotenoizii, polifenolii.
Despre resveratrol
Resvratrolul este unul dintre cei mai cunoscuți și mai studiați polifenoli (din vinul roșu).
Resveratrolul a fost identificat pentru prima dată ii 1939. Planta cea mai bogată ii resveratrol este troscotul japoneză (Polygonum cuspidatum), o plantă din Asia de Est care a fost folosită de secole de chinezi și japonezi.
Resveratrolul este un polifenol , prezent ii mod natural ii multe alimente, cum ar fi afinele și arahidele, precum și ii struguri și subprodusele acestora, cum ar fi vinul roșu.
De la descoperirea noilor proprietăți ale resveratrolului, care a făcut obiectul unui articol ii faimoasa jurnală Science ii 1997, beneficiile sale pentru sănătate au fost intens studiate. Câteva sute de articole științifice au explorat potențialele beneficii și riscuri ale resveratrolului.
Resveratrolul (3,5,4-trihidroxistilben) este compusul de bază al unei familii de molecule clasificate că stilbene; ii această familie,două molecule sunt deosebit de interesante: trans-resveratrolul și trans-piceidul.
- Istoricul resveratrolului
Resveratrolul a fost izolat pentru prima dată ii 1939 de către Takaoka, după ce a fost extras din Veratrum grandiflorum O. Loes (rădăcină de elebor alb). Se poate presupune că denumirea de resveratrol provine de la structura să chimică și de la sursa vegetală din care a fost izolat: un derivat al resorcinolului (rășiiă polifenolică), prezent ii plantele Veratrum, și care conține grupări hidroxi formând un alcool.
Ii 1963, resveratrolul a fost identificat ii rădăcina de troscot japoneză (Polygonum cuspidatum), o plantă din Asia de Est care a fost folosită de secole de chinezi și japonezi. Rizomul troscotului japonez este astăzi recunoscut că fiind cea mai bogată plantă ii resveratrol.
La aproape 60 de ani de la descoperirea să, resveratrolul a făcut obiectul unui articol fondator care descrie activitățile sale ii prestigioasa jurnală Science (Jang și colab., 1997). Ulterior, ii literatura științifică au apărut mii de articole despre resveratrol și derivații săi, au fost organizate simpozioane și conferințe, s-au efectuat studii clinice etc.
- Unde să găsești resveratrol
Trans-resveratrolul și trans-piceidul sunt prezenți ii principal ii derivații din struguri și vin . Compoziția lor este afectată de soiul de struguri, gradul de maturitate la recoltare, presiunea fungică, climă și tehnologia vinificației. Resveratrolul se găsește și ii cantități mai mici ii arahide, fistic și fructe de pădure .
Recent, resveratrolul și derivații săi au fost detectați și ii coaja unor roșii, deși concentrațiile sunt de 3000 de ori mai mici decât cele găsite ii strugurii roșii.
Sursele alimentare variază și ii ceea ce privește tipurile de resveratrol:
- trans-piceid se găsește ii principal ii vinurile roșii și albe și ii sucurile de struguri;
- cis-piceid ii vinurile roze și spumante și
- trans-resveratrol ii struguri, fructe de pădure, alune și fistic.
Până acum, viniferinele au fost detectate doar ii derivații din struguri.
Tabel. Conținutul de trans-resveratrol (mg/100 g), trans-picied și resveratrol total al celor mai bogate alimente

Aportul alimentar real de resveratrol depinde de conținutul de resveratrol al alimentelor și de nivelul lor de consum. Destul de evident, principala sursă alimentară de resveratrol este vinul roșu (contribuind la mai mult de 98% din aport), urmat de struguri (1%) și suc (0,5%).
Studiile rare care au evaluat aporturile medii zilnice de resveratrol (sau stilbene) arată aporturi scăzute (sub 5 mg/zi), îi timp ce consumul de polifenoli totali este îi jur de 1200 mg/zi.
Un studiu spaniol a estimat aportul mediu de resveratrol total la 0,9 mg/zi pentru bărbați și 0 mg/zi pentru femei.
Așa cum se poate intui, este destul de complicat să acoperim întregul necesar al organismului din alimentație.
Specialiștii recomanda utilizarea unor suplimente alimentare.
Unul dintrea acestea este Resveravit
Despre Resveravit

Beneficii terapeutice
- Resveratrolul oferă o puternică protecție antioxidantă și protejează ADN-ul. În plus, aduce protecție sporită împotriva degenerării neuronale. Datorită efectului antioxidant, resveratrolul inhibă producerea de proteine care contribuie la declanșarea bolii Alzheimer.
- Acest supliment alimentar disponibil în 30 de capsule este și un protector cardiovascular, deoarece previne infarctul și îmbunătățește microcirculația coronariană.
- Ai nevoie de resveratrol dacă suferi de tulburări circulatorii periferice sau ai colesterol mărit, pentru că scade glucidele din sânge și îmbunătățește funcția de colesterol bun.
- Prezintă o puternică tonifiere vasculară și ameliorează durerile de mușchi și de oase, grație acțiunii antiinflamatoare și antioxidante.
Compoziție
Resveratrol, un antioxidant cu beneficii importante pentru sănătatea corpului, poate fi administrat și sub formă de supliment alimentar.
Este un antioxidant polifenolic care se găsește în plante, precum și în anumite băuturi sau alimente.
Cea mai mare cantitate de resveratrol poate fi găsită în rădăcina plantei Polygonum cuspidatum, originară din Japonia.
Produsul natural Resveravit poate fi achiziționat din Farmaciile Ropharma, farmaciile partenere Ropharma și online: https://ropharma.ro/antioxidanti/resveravit-200mg
Sursa:
https://www.medecine-anti-age.com/processus-de-vieillissement/comprendre-pour-mieux-combattre
https://www.medecine-anti-age.com/stress-oxydatif-oxydant
https://www.laboratoire-lescuyer.com/nos-actifs/resveratrol



