Immunozen complex C+Zn+D3 este un supliment alimentar sub formă de capsule, care contribuie în mod activ la menținerea sănătății sistemului imunitar și la reducerea oboselii și a extenuării. Suplimentul oferă combinația optima de vitamina C, vitamina D 3 și zinc, pentru a asigura buna funcționare a organismului și creșterea rezistentei în fața bolii sau a virozelor.
Contribuie la:
- funcționarea normală a sistemului imunitar;
- formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, sistemului osos, ligamentelor, gingiilor, pielii, dinților;
- funcționarea normală a sistemului nervos și menținerea sănătății psihice;
- protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
- reducerea oboselii și extenuării;
- crește absorbția fierului și la regenerarea formei reduse a vitaminei E;
- absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului;
- menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge;
- sinteza normală de AND, a proteinelor.
Având în vedere faptul că vitamina C nu este produsă în mod natural de corpul uman, este necesar să o consumăm din surse externe, cum ar fi alimente bogate în vitamina C sau suplimente alimentare. Immunozen Complex C + Zn + D3 conține Vitamina C lipozomală, obținută prin utilizarea unei tehnologii moderne, care o protejează de sucurile gastrice, ii permite transportul eficient în organism și îi asigură o mai bună stabilitate și absorbție.
VITAMINA C LIPOZOMALA
Beneficiile vitaminei C lipozomale
Vitamina C sau acidul ascorbic este vedeta vitaminelor. Are multe beneficii, dar corpul uman este incapabil să o sintetizeze. Prin urmare, trebuie furnizat prin alimente sau suplimente. Dacă vitamina C este bine cunoscută, nu este cazul formei sale lipozomale, care este încă foarte recentă. Care sunt proprietățile sale?
Ce este vitamina C?
Vitamina C lipozomală este o formă de vitamina C transportată în lipozomi.
Un lipozom este o veziculă mică compusă din fosfolipide (grăsimi) care conține în centru o inimă apoasă și, prin urmare, în acest caz specific vitamina C. Pentru a simplifica lucrurile, să luăm imaginea unui ou pentru a reprezenta lipozomul: coaja oului este format din grăsimi care s-au organizat astfel încât să formeze un recipient, albușul și gălbenușul reprezintă vitamina C. Este bine protejat în interiorul „cochiliei”, ceea ce ne permite să transportăm cu ușurință „albușul și gălbenușul” în timp ce așteptăm să le folosim. Este același principiu pentru vitamina C lipozomală.
Pentru ce se utilizează vitamina C lipozomală?
Prin natura sa, vitamina C lipozomală este, prin urmare, atât hidrofilă (solubilă în medii apoase), cât și lipofilă (solubilă în grăsimi). Dimpotrivă, forma clasică este unic hidrofilă. Această dualitate oferă mai multe avantaje:
- Protecție: Bine protejată în interiorul lipozomului său, vitamina C este protejată de atacuri. Este o vitamina deosebit de sensibila. Se degradează odată cu temperatura, mediul Vitamina C lipozomală este astfel mai rezistentă la trecerea sa prin stomac și la iritanții intestinali. Ea este mai stabilă.
- Asimilare mai bună: Datorită dimensiunilor foarte mici și proprietăților lor, lipozomii traversează mult mai ușor bariera intestinală. Această capacitate face posibilă creșterea considerabilă a nivelului sanguin al vitaminei C. Într-adevăr, vitamina C convențională traversează cu dificultate și mult mai puțin rapid bariera intestinală. Acest lucru generează un prag maxim de concentrație în sânge. Forma lipozomală nu are această problemă, lipozomul accelerează absorbția. Valoarea pragului de sânge este astfel depășită. Cu toate acestea, sângele este principalul mijloc de transport al vitaminei C către țesuturi, este markerul biodisponibilității. Absorbția formei lipozomale este de 1,5 până la 2,5 ori mai mare decât vitamina C convențională.
În plus, pereții celulelor noastre sunt compuși din grăsimi, precum cel al lipozomului. Această structură favorizează asimilarea lipozomului de către celulele noastre.
- Eliminare mai mică: Există o eliminare mai mică prin urină pentru vitamina C încapsulată. Prin urmare, el rămâne disponibil pentru celulele noastre mai mult timp.
- Durata de viață: Tehnica de încapsulare crește timpul de înjumătățire al vitaminei C în sânge. Concentrația sa scade mai puțin rapid, datorită unei eliminări renale mai slabe.
Prin urmare, se poate concluziona că vitamina C lipozomală are o biodisponibilitate mai bună decât forma convențională. Este mai bine asimilat și mai activ.
Vitamina C lipozomală are acțiune asupra metabolismului fierului
Promovează absorbția, transportul și depozitarea fierului. Deficiențele de fier sunt frecvente la femei în timpul menstruației sau a sarcinii și la vegetarieni. Această lipsă de fier poate duce la anemie, care se manifestă cel mai adesea sub formă de oboseală severă.
Aceste caracteristici sunt foarte interesante pentru a beneficia de beneficiile vitaminei C și oferă o alternativă promițătoare pentru a înlocui vitamina C intravenoasă.
Tehnica lipozomilor a fost folosită de douăzeci de ani în farmacologie pentru a crește transportul ingredientelor active medicinale către țintele lor.
Care sunt beneficiile vitaminei C lipozomale?
Vitamina C lipozomală are aceleași efecte ca și vitamina C neîncapsulată. Pur și simplu este mai bine asimilat. Proprietățile acestei vitamine sunt foarte numeroase. Găsim într-un mod neexhaustiv:
Vitamina C lipozomală îmbunătățește apărarea imunitară
Stimulează imunitatea și promovează mobilitatea celulelor imunitare. Prin urmare, acționează în protecție împotriva infecțiilor virale și bacteriene. Suplimentarea cu vitamina C reduce ușor durata și severitatea simptomelor răcelii. Riscul de a raci, prin administrarea de vitamina C, este chiar redus la jumatate la sportivi.
Vitamina C lipozomală are putere antioxidantă
Acidul ascorbic captează radicalii liberi și previne „ruginirea” celulelor noastre. Aceasta va acționa la diferite niveluri: ne protejează de la creier pana la oase, prin sistemul cardiovascular sau piele. Unele studii leagă nivelurile scăzute de vitamina C în sânge cu o mortalitate crescută la vârstnici.
Vitamina C lipozomală luptă împotriva oboselii și afectează starea de spirit
Este implicat în sinteza unora dintre hormonii noștri, neurotransmițători, care au un impact general asupra stării noastre de oboseală și vigilență. Participă în special la sinteza carnitinei, un derivat de aminoacid, care este esențial pentru producerea de energie. Carnitina aduce combustibil mitocondriilor (micele „centrale” ale celulelor noastre) și evacuează deșeurile. De asemenea, intervine în sinteza neurotransmițătorilor noștri, cu, printre altele, norepinefrina. Acesta din urmă este util în caz de stres sau efort fizic intens.
Cu vitamina C lipozomală, efectele resimțite par mai rapide.
Vitamina C lipozomală: numeroase reacții enzimatice
Vitamina C este implicată într-o cascadă de reacții enzimatice, care vor acționa asupra multor fenomene fiziologice.
Vitamina C lipozomală are acțiune asupra sistemului cardiovascular.
In combinație cu alte ingrediente active, este utilizat in tratamentul insuficientelor veno-limfatice sau hemoroizilor. Acidul ascorbic protejează peretele vaselor de sânge și ajută la scăderea tensiunii arteriale sistolice. Vitamina C lipozomală obține aceste rezultate la concentrații mai mici decât vitamina C neîncapsulată. În plus, vitamina C pare să joace un rol în limitarea excesului de colesterol din ficat, care este un factor de risc cardiovascular.
Vitamina C lipozomală și producția de colagen
Colagenul nu este util doar pentru limitarea ridurilor, ci este unul dintre constituenții țesutului nostru conjunctiv. Se găsește în piele, oase, cartilaje, ligamente. Ca atare, acidul ascorbic menține densitatea osoasă și pare să prevină osteoporoza. Suplimentarea cu vitamina C este, prin urmare, un atu pentru păstrarea masei osoase în timpul menopauzei în combinație cu calciu.
Vitamina C lipozomală: prevenirea anumitor boli și recuperare
Un studiu francez a demonstrat acțiunea foarte eficientă a vitaminei C în prevenirea CRPS sau algoneurodistrofie. CRPS este o boală complexă care se dezvoltă la nivelul membrelor după o intervenție chirurgicală sau un traumatism.
În pregătirea pentru operații cardiace sau ortopedice, suplimentarea cu vitamina C poate accelera recuperarea.
Vitamina C lipozomală și efectul acesteia asupra cancerului
In vitro, se pare că vitamina C se oxidează pe celulele tumorale și limitează proliferarea acestora. Lipsesc studii clinice care să confirme acest efect. Această proprietate ar fi posibilă doar cu doze mari de vitamina C, realizabilă doar cu administrare intravenoasă.
Diferența dintre vitamina C Lipozomală și Vitamina C clasică:
Este dovedit științific că Vitamina C lipozomală are o absorbție mai bună, obținându-se un efect terapeutic superior la doze mai mici decât într-o formulare clasică.
ZINCUL
Care sunt beneficiile zincului?
Zincul este un oligoelement care este implicat în activitatea a peste 200 de enzime – molecule esențiale pentru reacțiile chimice din organism – în special a celor implicate în protecția împotriva radicalilor liberi și a celor implicate în sinteza proteinelor.
Este esențial în:
- creștere;
- țesuturi;
- vindecare;
- creșterea masei musculare;
- și repararea ADN-ului.
Este, de asemenea, un puternic antioxidant și un antiinflamator necesar în:
- vitalitatea pielii (ajută la lupta împotriva acneei, psoriazisului sau dermatitei);
- vitalitatea unghiilor și a părului (permite sinteza keratinei și colagenului);
- imunitatea;
- reglarea greutății și a glicemiei;
- reproducerea (favorizează producerea și mobilitatea spermatozoizilor);
- și protecție împotriva bolilor cardiovasculare/degenerative și a cancerelor.
Zincul participă, de asemenea, la producerea și secreția de insulină, la reglarea hormonilor tiroidieni, la sinteza testosteronului și crește numărul de limfocite T, celule cheie ale imunității.
Ce alimente au cel mai mult zinc?
Zincul se găsește în produsele de origine vegetală și animală, dar în cantități mai mari și în general mai bine asimilat în produsele de origine animală:
Alimentele cele mai bogate în zinc sunt fructele de mare, organele, carnea și brânzeturile. Apoi vin sursele vegetale de zinc: nuci, cereale nerafinate și leguminoase.
Carnea
Vițelul, în special ficatul său, și carnea de vită sunt surse bune de zinc, fier, vitamine și proteine. Conținutul variază în funcție de bucăți și poate ajunge până la 30% din doza recomandată pentru un adult. Consumul regulat, dar nu excesiv de carne ajută la asigurarea unei creșteri bune.
Fructe de mare
Sărace în calorii, fructele de mare și în special stridiile pot reface rezervele de zinc. Crabul și homarul conțîn o cantitate semnificativă din acest micronutrient, precum și antioxidanți și minerale. Adăugarea din când în când a câtorva porțîi de fructe de mare în farfurie contribuie la buna funcționare a organismului.
Nuci și semințe
Semințele de dovleac, caju, nucile pecan, alunele, fisticul și migdalele sunt excelente pentru suprimarea poftei de mâncare și o modalitate bună de a adăuga o porție suplimentară de zinc, împreună cu alte minerale precum magneziul, în alimentele noastre.
Cereale integrale
Un alt motiv pentru a consuma cereale integrale: acestea conțîn zinc, pe lângă fibre. Pâinea, orezul, grâul în versiunea lor nerafinată oferă o cantitate semnificativă de minerale esențiale.
Lactate
Brânza dar și iaurtul și laptele integral ajută la menținerea sănătățîi oaselor datorită aportului lor de calciu și conțîn cantități mici de zinc care este ușor absorbit de organism (deoarece lactoza îi facilitează digestibilitatea).
Pudră de cacao
Ciocolata (în special pudra de cacao neîndulcita) nu numai că ajută la combaterea bolilor cardiovasculare, reduce riscul de depresie și hipertensiune arterială, dar este și o sursa excelentă de zinc.
Care este doza de Zinc recomandată zilnic
Zincul este prezent în cantități foarte mici în organism (doar 2 până la 4 grame). Aporturile nutriționale recomandate de Agenția Națională pentru Alimentație, Mediu și Sănătate și Securitate în Muncă (ANSES) variază în funcție de vârstă și dietă):
Ar trebui să suplimentez cu zinc?
Dacă ne lipsește, da! Un simplu test de sânge vă permite să știți. Cele mai expuse riscului de deficit sunt:
- vârstnici (după 60 de ani, rata de absorbție scade);
- vegetarieni;
- diabetici;
- femeile însărcinate;
- băutori mari.
O deficiență poate fi suspectată și în cazul unor infecții virale repetate, probleme ale pielii, păr și unghii fragile, probleme de creștere.
Suplimentarea constă apoi în administrarea de picolinat, bisglicinat sau citrat de zinc: 15 până la 25 mg pe zi (de preferință pe stomacul gol pentru a favoriza absorbția). Vă trebui oprit temporar în cazul unei infecții bacteriene, deoarece zincul servește că factor de creștere pentru bacterii, atât bune, cât și rele.
Dacă ești vegetarian
În lipsa cărnii, un puternic furnizor al acestui oligoelement, este indicat să consumi cu 50% mai mult zinc decât restul populației. În special, trebuie avut grijă să consumați în mod regulat fructe de mare și brânză al căror aport de zinc este mare.
Dacă ești vegan
Alimentele de origine vegetală sunt moderat bogate în Zinc, iar legumele sunt doar parțial absorbite din cauza prezenței acidului fotic. Pentru a reduce cantitatea acestui acid, se recomandă înmuierea, fermentarea și germinarea cerealelor, semințelor și legumelor înainte de a le consuma.
VITAMINA D
Deficiența de vitamina D
3 studii ample au arătat că 80% din populația franceză suferă de o lipsă de vitamina D. Cu toate acestea, acțiunea acestei vitamine este globală, iar deficiențele vor afecta întregul organism.
Care este impactul asupra corpului?
O doză prea mică de vitamina D poate avea un impact negativ asupra funcționării mitocondriilor, micile fabrici responsabile de producerea de energie în celule.
Printre altele, atunci când funcționarea lor este alterată, se înregistrează o scădere a performanței de rezistență aerobă și o scădere a recuperării musculare după exercițiu.
Care sunt semnele unei deficiențe de vitamina D?
Lipsa vitaminei D se poate manifesta în diferite moduri, inclusiv o senzație de epuizare și oboseală. Vitamina D stimulează și asigură funcționarea stabilă a sistemului imunitar, care apoi ajută la combaterea oboselii. Dacă organismul devine mai puțin energic, aceasta poate fi explicată prin deficiența de vitamina D.
Unul dintre semnele pentru a detecta această deficiență este slăbiciunea musculară. După cum știți, vitamina D ajută la menținerea masei musculare. Absența ei generează așadar sarcopenie în care mușchii devin slabi. În general, la persoanele în vârstă, aceste deficiențe sunt asociate cu pierderea mușchilor.
Deficitul de vitamina D se poate prezenta și ca oase slabe. Într-adevăr, o lipsă poate provoca redundanță a fracturilor, slăbește oasele și accentuează durerile articulare. Acest lucru poate duce la întârzieri în dezvoltarea oaselor la tineri, precum și la tulburări de somn.
În sfârșit, unul dintre simptomele care pot detecta o deficiență de vitamina D la o persoană este apariția crampelor. Într-adevăr, vitamina D contribuie la lubrifierea articulațiilor și a mușchilor. Nivelurile prea scăzute ale acestei vitamine în corpul dumneavoastră vă pot face să suferiți de crampe, durere și rigiditate la trezire.
Care sunt beneficiiele vitaminei D
Multe studii au analizat beneficiile vitaminei D pentru sănătatea ta:
Boli cardiovasculare: s-a demonstrat că deficitul de vitamina D crește riscul de boli de inimă cu 60%. Acțiunea sa antiinflamatoare este cea care ar explica parțial acest beneficiu.
Hipertensiune arterială: Studiile au descoperit o asociere între lipsa de vitamina D și tensiunea arterială crescută, care poate duce la hipertensiune arterială. [10]
Diabet zaharat de tip 2: vitamina D are un rol de modulare a riscului de diabet, acest lucru este confirmat de mai multe rezultate din studii recente.
Depresie: Toată lumea știe că lipsa luminii solare ne poate afecta sănătatea mintală. Această asociere ar putea fi atribuită vitaminei D. Într-adevăr, un studiu norvegian a stabilit o legătură între vitamina soarelui și depresie. Suplimentarea ridicată de vitamina D poate, prin urmare, să amelioreze simptomele depresive.
Este important de clarificat că toate aceste beneficii sunt încă în stare preliminară. Studiile au arătat asocieri reale, dar trebuie efectuate studii clinice suplimentare pentru a valida toate aceste beneficii.
Unde se găsește vitamina D?
Cu atâta importanță pentru corpul tău, unde se găsește vitamina D? Nu e nevoie să mergi departe: la soare, desigur! Vitamina D nu-și poartă porecla de vitamina soarelui degeaba!
Rolul soarelui și al vitaminei D
Pielea ta sintetizează vitamina D la soare. Expunerea la soare de 2 până la 3 ori pe săptămână timp de 15 până la 30 de minute poate permite organismului să-și reumple vitamina D. Într-adevăr, razele UVB permit corpului să-și completeze până la 90% din necesarul de vitamina D.
Sfaturi
Primăvara și vara (între aprilie și octombrie), expuneți cât mai mult din piele la prânz (între orele 11:00 și 14:00) timp de 15 până la 30 de minute în funcție de intensitatea soarelui. Această perioadă permite absorbția optimă a razelor UV.
Tot ce trebuie să faci este să reînnoiești această expunere de 4 până la 6 ori pe săptămână, prin plimbare sau făcând sporturi în aer liber, astfel încât să-ți faci niște rezerve pentru zilele de vreme rea.
În timpul plajei, este mai bine să evitați aplicarea cremei de protecție solară deoarece blochează producția de vitamina D. Tocmai din acest motiv vă recomandăm ședințe de maxim 15 până la 30 de minute pentru a evita arsurile solare (care în acest caz) este dăunătoare pentru sănătatea). Dacă depășiți această limită de timp sau vedeți că apare roșeață, nu ezitați să aplicați crema.
Cu toate acestea, aceste rezerve se epuizează rapid. În perioada toamnei și iernii (între octombrie și sfârșitul lunii martie), lungimea de undă a radiațiilor UVB nu face posibilă sintetizarea suficientă a vitaminei D pentru a vă acoperi nevoile, de unde și nevoia de a consuma alimente bogate în vitamina D sau de a lua suplimente alimentare.
Unde găsiți vitamina D în alimente?
Dacă odată cu soarele aportul tău este insuficient, iți poți completa rezervele cu vitamina D prin alimente. Principalele surse de vitamina D sunt peștele (somon, macrou, sardine, ton) și produsele lactate (iaurt, brânză de vaci, lapte) deoarece sunt adesea îmbogățite cu vitamina D.
Însă, cel mai bun aliment in care sa găsești vitamina D in cantități mari este, fără îndoiala, uleiul de ficat de cod.
Nr. 1: ulei de ficat de cod
Uleiul de ficat de cod este alimentul care conține cea mai mare vitamina D. Cu până la 250 µg de vitamina D la 100 g de ulei de ficat de cod, obțineți de două ori aportul recomandat de vitamina D (adică 37, 5 µg) pentru o lingură de 15 ml.
Ficatul de cod conservat oferă, de asemenea, 54,3 µg de vitamina D pentru aceeași porție. De asemenea, puteți consuma ficat gras de rață, care oferă 2,75 µg la 100 g și ficat de vițel, care oferă 2,51 µg la 100 g.
Nr. 2: pește
Dacă căutați o listă cu alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina D, veți găsi aproape fiecare pește în partea de sus.
O conserva de somon de 100 g furnizează până la 13µg de vitamina D. Pentru somon, trebuie remarcat faptul că se recomandă mai degrabă să-l gătiți la abur decât să-l grătar, pentru a obține maximul de vitamina D.
Daca nu ai somon, poți opta pentru:
hering afumat: 22µg de vitamina D la 100g,
păstrăvul somon: 15µg de vitamina D la 100g,
sardinele: 14µg de vitamina D la 100g,
scrumbie: 13µg de vitamina D la 100g.
Tonul proaspăt, caviarul și anghila fiartă sunt, de asemenea, alimente bogate în vitamina D.
Nr. 3: ouă
Oul este o sursă naturală bună de vitamina D. Este în principal în gălbenușul în care găsim această vitamină cu aproximativ 11,4µg la 100g.
Această listă nu este utila pentru vegani. Într-adevăr, conține în principal alimente din surse animale.
Deci, la ce mâncare să apelezi? Care fruct este cel mai bogat în vitamina D? Dar legumele?
Din păcate, vitamina D este puțin sau nu este prezentă în fructe. Singurul fruct care conține suficientă vitamina D este avocado cu un aport de 5µg la 100g.
În ceea ce privește legumele, în ciuperci veți găsi cel mai mult, cu până la 5µg la 100g.
O altă alternativă de completare cu vitamina D: suplimentele alimentare. Într-adevăr, este posibil să obțineți comprimate de vitamina D. Însă, înainte de a lua oricare, este obligatoriu să solicitați sfatul unui profesionist din domeniul sănătății, pentru a cunoaște doza care vi se potrivește.
De asemenea, este necesar să respectați instrucțiunile precum și avizele producătorilor. Aceste vitamine ar trebui, în general, să fie luate o dată pe zi.
In fine, când vrei sa iei vitamina D3 + K2, consumul suplimentului alimentar trebuie făcut in timpul mesei. Aduce mai multe beneficii dacă se asociază cu un preparat condimentat sau cu un aliment gras.
Dacă luați un supliment de vitamina D și mai precis D3 + K2, vă rugăm să vă asigurați că nu luați tratament anticoagulant.
Când să luați vitamina D, dimineața sau seara?
Potrivit Jurnalului Academiei de Nutriție și Dietetică, vitamina D3 ar trebui să fie luate în timpul mesei, astfel încât organismul să o absoarbă eficient.
După cum am menționat mai sus, este recomandabil să-l combinați cu o masă grasă. Într-adevăr, conform Dr. Bess Dawson-Hughes, om de știință la Centrul de Cercetare în Nutriție Umană al UDSA, își mărește absorbția cu până la 32%.
Concluzie
Vitamina D este importantă pentru sănătatea ta, în special pentru oase. Se pare că are multe alte beneficii (sănătate mintală, diabet, hipertensiune arterială, performanță) dar sunt necesare studii științifice suplimentare pentru a le valida definitiv.
Se numește vitamina soarelui deoarece pielea ta o sintetizează în prezența sa. Îl poți găsi si in dieta ta, dar mai ales in peste sau in alimente îmbunătățite si puțin sau deloc in fructe si legume.
Odată cu iarna, poți avea cu ușurință deficit de vitamina D, de unde și interesul suplimentelor alimentare cu vitamina D.
Proprietățile produsului Immunozen complex C+Zn+D3 :
Imunitate la puterea a treia cu Immunozen Complex C + Zn + D3 care este un supliment alimentar sub formă de capsule ce contribuie la menţinerea rezistenţei fiziologice a organismului, la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi la reducerea oboselii şi extenuării.

Produsul Immunozen complex C+Zn+D3 poate fi achizitionat din farmaciile Ropharma, famaciile partenere ale Ropharma si online : https://ropharma.ro/products/immunozen-complex-c-zn-d3-x30caps
Sursa:
https://www.reflexosteo.com/blog-sante-bien-etre/les-bienfaits-de-la-vitamine-c-liposomale-563
https://www.santemagazine.fr/alimentation/nutriments/mineraux/comment-faire-le-plein-de-zinc-174340
https://ropharma.ro/products/immunozen-complex-c-zn-d3-x30caps
https://www.nutripure.fr/fr/blog/vitamine-d-n180



