Immunozen Lactoferin Sirop și Immunozen complex C+Zn+D3 de la Ropharma
- Ce este Immunozen Sirop și pentru ce se folosește?
Immunozen Lactoferin Sirop este un supliment alimentar ce are la bază lactoferina. Pe lângă aceasta, produsul mai conține vitamine și minerale, fiind astfel un produs ideal pentru întărirea sistemului imunitar. Acest produs a post conceput înspre a fi administrat atât copiilor de peste 1 an, cât și adulților, având drept principal rol, consolidarea sistemului imunitar.
Immunozen Lactoferin Sirop poate fi util și persoanelor ce nu se confruntă cu deficiențe ale sistemului imunitar, fiind un produs ce ameliorează totodată și senzațiile de oboseală extremă sau anemie. De asemena, acesta contribuie și în blocare dezvoltării bacteriilor, luptă împotriva virusurilor și deține proprietăți antiinflamatorii.
În cele ce urmează, vom detalia aspecte precum:
Ingredientele din care a fost alcătuit acest produs
- Beneficiile acestor ingrediente asupra organismului
- Cele mai frecvente afecțiuni imunitare, atât în rândul copiilor, cât și al adulților
- Modul de administrare și eventualele contraindicații.
- Immunozen Ingrediente și beneficii asociate
Acum că am făcut o scurtă introducere acestui materiale, urmează să înaintăm în conținut și să aflăm ce ingrediente conține Immunozen Lactoferin Sirop și ce beneficii poate aduce asupra organismului:
- Lactoferină – Lactoferina este o proteină animală, aceasta găsindu-se cu precădere în colostru. Principalul său rol în organism este de a colecta fierul din alimentație și de a-l transporta înspre a fi procesat de organism. Lactoferina este folosită ca adjuvant în tratarea multor afecțiuni. Vom menționa suportul adus în combaterea bacteriilor, al virusurilor, dar și al stărilor de oboseală. Pe lângă acestea, mai regăsim și alte beneficii, cum ar fi: ajută în tratarea sepsisului în cazul nou-născuților prematuri; este un reprezentant adjuvant în tratarea infecțiilor urinare; iar nu în cele din urmă, ameliorează simptomele asociate chimioterapiei.
Trebuie avut în vedere și faptul că, aceasta poate declanșa anumite efecte adverse, cum ar fi: dureri de stomac, greață și vomă, constipație, reduce apetitul (în cazul copiilor).
LACTOFERINA
Lactoferina este o proteină găsită în lapte și se află într-o concentrație de șapte ori mai mare în colostru. Acesta poate fi găsită pe ambalajul anumitor medicamente sau pe prospect și cu notația LF. Această substanță se găsește și natural în organism în salivă, mucoase, lacrimi sau bilă. Principala funcție a lactoferinei este de a lega și transporta fierul, contribuind astfel la prevenția anemiei.
Studiile au arătat și faptul că, lactoferina are și un efect antiinfecțios în organism, efect produs prin blocarea metabolismului glucidic al bacteriilor. Printre bacteriile asupra cărora are rol de prevenție se numără și Helicobacter Pylori .
Cu rol protector împotriva infectiilor microbiene si virale, cu actiune antiinflamatoare de-a lungul intregului tract respirator.
Lactoferina acționează ca un dezinfectant bucofaringian, reduce inflamațiile și procesele oxidative la nivelul mucoaselor și calmează durerea și senzația de usturime.
Modularea sistemului imunitar
Există dovezi notabile conform cărora lactoferina este implicată în modularea sistemului imunitar, inclusiv în ceea ce privește îmbunătățirea producției și activării celulelor imune, cum ar fi limfocitele, reprezentând astfel o linie de apărare a corpului uman și un factor esențial în răspunsul imun al organismului.
Lactoferina se găsește într-o concentrație mare în cadrul cavității bucale, loc în care intră în contact direct cu agenții patogeni, anume diverse virusuri și bacterii, pe care îi suprimă printr-o varietate de mecanisme.
Pe multe celule imune există receptori de lactoferină, astfel încât aceast influențează în mod direct modul în care funcționează aceste celule.
Pentru a înțelege mai bine în ce constă acțiunea antibacteriană a lactoferinei – aceasta blochează metabolismul glucidic al bacteriilor, destabilizând pereții celulari ai acestora, spre a le împiedica să își procure fierul necesar bunei lor funcționări.
Beneficiile antioxidante și antiinflamatorii ale Lactoferinei
Lactoferina poate reduce stresul oxidativ prin legarea fierului, ceea ce previne deteriorarea sau moartea celulelor. Mai mult, lactoferina este importantă pentru cei care nu asimilează fierul, prin reglarea absorbției fierului în organism la nivelul intestinului și prin livrarea fierului către celulele din întreg corpul.
De asemenea, administrarea orală de lactoferină bovină crește semnificativ cantitatea de celule roșii din sânge, hemoglobina, feritina serică și fierul total, după numai treizeci de zile de administrare. Așadar, lactoferina bovină s-a dovedit o alternativă mai eficientă și mai sigură decât fierul elementar în ceea ce privește tratarea anemiei cu deficit de fier sau anemia feriprivă.
- Gluconat de zinc– Zincul face parte din categoria oligoelementelor, având un rol important în menținerea unui sistem imunitar „sănătos”. În cazul în care organismul dumneavoastră nu are un aport suficient de zinc, acesta poate deveni mult mai vulnerabil în a dezvolta anumite infecții. De asemena, acesta este recomandat înspre administrare în cazul episoadelor de răceală sau gripă, în calitate de adjuvant. Consumat cu regularitate, gloconatul de zinc contribuie la combaterea efectelor negative asociate stresului oxidativ produs de către radicalii liberi. În combinație cu vitamina D3 și calciu, zincul are și un rol important în buna funcționalitate a sistemului osos. Forma în care zincul se află în Immunozen Lactoferin Sirop este în starea de gluconat. Suplimentele alimentare (în general), mai pot conține zinc și sub următoarele forme: chelat de zinc, zinc orotat sau suflat de zinc.
ZINCUL
Care sunt beneficiile zincului?
Zincul este un oligoelement care este implicat în activitatea a peste 200 de enzime – molecule esențiale pentru reacțiile chimice din organism – în special a celor implicate în protecția împotriva radicalilor liberi și a celor implicate în sinteza proteinelor.
Este esențial în:
- creștere;
- țesuturi;
- vindecare;
- creșterea masei musculare;
- și repararea ADN-ului.
Este, de asemenea, un puternic antioxidant și un antiinflamator necesar în:
- vitalitatea pielii (ajută la lupta împotriva acneei, psoriazisului sau dermatitei);
- vitalitatea unghiilor și a părului (permite sinteza keratinei și colagenului);
- imunitatea;
- reglarea greutății și a glicemiei;
- reproducerea (favorizează producerea și mobilitatea spermatozoizilor);
- și protecție împotriva bolilor cardiovasculare/degenerative și a cancerelor.
Zincul participă, de asemenea, la producerea și secreția de insulină, la reglarea hormonilor tiroidieni, la sinteza testosteronului și crește numărul de limfocite T, celule cheie ale imunității.
Ce alimente au cel mai mult zinc?
Zincul se găsește în produsele de origine vegetală și animală, dar în cantități mai mari și în general mai bine asimilat în produsele de origine animală:
Alimentele cele mai bogate în zinc sunt fructele de mare, organele, carnea și brânzeturile. Apoi vin sursele vegetale de zinc: nuci, cereale nerafinate și leguminoase.
Carnea
Vițelul, în special ficatul său, și carnea de vită sunt surse bune de zinc, fier, vitamine și proteine. Conținutul variază în funcție de bucăți și poate ajunge până la 30% din doza recomandată pentru un adult. Consumul regulat, dar nu excesiv de carne ajută la asigurarea unei creșteri bune.
Fructe de mare
Sărace în calorii, fructele de mare și în special stridiile pot reface rezervele de zinc. Crabul și homarul conțîn o cantitate semnificativă din acest micronutrient, precum și antioxidanți și minerale. Adăugarea din când în când a câtorva porțîi de fructe de mare în farfurie contribuie la buna funcționare a organismului.
Nuci și semințe
Semințele de dovleac, caju, nucile pecan, alunele, fisticul și migdalele sunt excelente pentru suprimarea poftei de mâncare și o modalitate bună de a adăuga o porție suplimentară de zinc, împreună cu alte minerale precum magneziul, în alimentele noastre.
Cereale integrale
Un alt motiv pentru a consuma cereale integrale: acestea conțîn zinc, pe lângă fibre. Pâinea, orezul, grâul în versiunea lor nerafinată oferă o cantitate semnificativă de minerale esențiale.
Lactate
Brânza dar și iaurtul și laptele integral ajută la menținerea sănătățîi oaselor datorită aportului lor de calciu și conțîn cantități mici de zinc care este ușor absorbit de organism (deoarece lactoza îi facilitează digestibilitatea).
Pudră de cacao
Ciocolata (în special pudra de cacao neîndulcita) nu numai că ajută la combaterea bolilor cardiovasculare, reduce riscul de depresie și hipertensiune arterială, dar este și o sursa excelentă de zinc.
Care este doza de Zinc recomandată zilnic
Zincul este prezent în cantități foarte mici în organism (doar 2 până la 4 grame). Aporturile nutriționale recomandate de Agenția Națională pentru Alimentație, Mediu și Sănătate și Securitate în Muncă (ANSES) variază în funcție de vârstă și dietă):
Ar trebui să suplimentez cu zinc?
Dacă ne lipsește, da! Un simplu test de sânge vă permite să știți. Cele mai expuse riscului de deficit sunt:
- vârstnici (după 60 de ani, rata de absorbție scade);
- vegetarieni;
- diabetici;
- femeile însărcinate;
- băutori mari.
O deficiență poate fi suspectată și în cazul unor infecții virale repetate, probleme ale pielii, păr și unghii fragile, probleme de creștere.
Suplimentarea constă apoi în administrarea de picolinat, bisglicinat sau citrat de zinc: 15 până la 25 mg pe zi (de preferință pe stomacul gol pentru a favoriza absorbția). Vă trebui oprit temporar în cazul unei infecții bacteriene, deoarece zincul servește că factor de creștere pentru bacterii, atât bune, cât și rele.
Dacă ești vegetarian
În lipsa cărnii, un puternic furnizor al acestui oligoelement, este indicat să consumi cu 50% mai mult zinc decât restul populației. În special, trebuie avut grijă să consumați în mod regulat fructe de mare și brânză al căror aport de zinc este mare.
Dacă ești vegan
Alimentele de origine vegetală sunt moderat bogate în Zinc, iar legumele sunt doar parțial absorbite din cauza prezenței acidului fotic. Pentru a reduce cantitatea acestui acid, se recomandă înmuierea, fermentarea și germinarea cerealelor, semințelor și legumelor înainte de a le consuma.
- Vitamina B1 – Vitamina B1 mai poate fi găsite pe ambalajele suplimentelor alimentar și sub denumirea de tiamină. Aceasta este o vitamină puțin mai specială deoarece, consumul acesteia se face în mod normal după o prescripție medicală. Vitamina B1 joacă un rol în metabolizarea glucozei, susține buna funcționare musculară, menține sănătatea sistemului nervos și îmbunătățește activitatea cardiacă. Vitamina B1 poate fi consumată înspre a menține buna funcționare a organismului, sau poate fi recomandată de către medicul specialist, în cazul în care pacientul suferă de: afecțiuni oculare precum cataracta sau glaucomul, simptome asociate diabetului, afecțiuni cardio-vasculare, persoanelor ce fac abuz de alcool sau persoanelor ce prezintă greață (și vomă) pe fondul deplasării cu un autovehicul.
Vitamina B1 sau tiamina: la ce folosește?
Vitamina B1 este importantă pentru metabolismul carbohidraților, descompunerea alcoolului de către ficat și funcționarea sistemului nervos. Descoperiți rolul acestei vitamine, aportul ei nutrițional recomandat, riscurile de deficiențe sau supradozaj precum și aplicațiile sale medicale.
Cuprins :
Descrierea vitaminei B1
Care este rolul vitaminei B1?
Referințe nutriționale (aporturi nutriționale recomandate)
Unde gășiți vitamina B1 în alimente?
Indicații medicale ale vitaminei B1
Riscuri de subdozare sau supradozaj de vitamina B1
Interacțiune
Descrierea vitaminei B1
Vitamina B1 sau tiamina este una dintre vitaminele solubile în apă. Descoperirea să datează din 1901.
Care este rolul vitaminei B1?
Odată asimilată, tiamina este transformată în ficat în tiamină pirofosfat (TPP), care este forma activă a vitaminei B1.
TPP este esențial pentru activitatea mai multor enzime. În special, permite producerea de energie din carbohidrați (zaharuri).
De asemenea, participă la descompunerea alcoolului.
Vitamina B1 este esențială pentru buna funcționare a creierului și a întregului sistem nervos, care folosește în esență carbohidrații drept combustibil.
Vitamina B1 este, de asemenea, importantă pentru mușchi.
TPP este, de asemenea, utilizat pentru a produce tiamină trifosfat, care este un neurotransmițător.
Vitamina B1 interacționează în organism cu alte vitamine din grupa B: B2, PP sau B3, B5, B6, B9.
Nevoia de vitamina B1 este proporțională cu aportul de carbohidrați și energie.
Prin urmare, aportul recomandat trebuie crescut cu 0,5 până la 1,5 mg pe zi la sportivi, aceasta depinde de alimentația acestora.
Unde gășiți vitamina B1 în alimente?
Aproape toate alimentele conțîn vitamina B1. Carnea de porc, nucile uscate (nuci, fistic etc.), organele, alimentele din cereale integrale (spre deosebire de produsele din cereale rafinate), sunt deosebit de bogate în ele.
Multe cereale pentru micul dejun sunt îmbogățite cu vitamine B, inclusiv vitamina B1. Drojdia de bere și germeni de grâu și alunele pot completa aportul.
De exemplu :
1 felie de șuncă fiartă (50 g) + 1 mână mică de fistic (20 g) + 5 felii subțiri de pâine de secară (100 g) + 3 linguri de gris de cușcuș fiert (100 g) = 100% asigura aportul recomandat pentru o femeie.
De știut :
Vitamina B1 este sensibilă la căldură: pentru a o păstra cât mai bine, este important să gătiți alimente doar timpul necesar. Deoarece este solubila în apă, se pierde prin apa de gătit, de unde preferința gătirii cu abur.
Indicații medicale ale vitaminei B1
Corectarea deficitului de vitamina B1
În caz de carență dovedită, tiamina se prescrie în doze mari, de la 250 la 1000 mg pe zi, pentru a corecta rapid simptomele.
Sevrajul alcoolului sau prevenirea deficienței în caz de alcoolism cronic
Deficitul de vitamina B1 este o consecință a alcoolismului cronic, legat de scăderea aportului și asimilării, a poftei crescute și a reducerii activării în ficat.
Trebuie corectat cât mai curând posibil, pentru a preveni complicațiile neurologice și psihiatrice: encefalopatia Gayet-Wernicke (care are că rezultat confuzie, dificultăți de mers, probleme de memorie) și sindromul Korsakoff (originea tulburărilor mintale). În timpul tratamentului dependenței de alcool, în spital, infuzia de glucoză (zahăr) trebuie combinată cu o injecție de vitamina B1 (un aport mai mare de carbohidrați crește necesarul de vitamina B1).
Chirurgia obezității
În funcție de tehnica folosită, chirurgia bariatrică presupune un aport mai mic de vitamine și/sau o reducere a asimilării acestora. Acesta este motivul pentru care medicii prescriu un supliment de multivitamine pe viață. Au fost raportate cazuri de deficit de vitamina B1 la persoane care nu au luat suplimentele, uneori, cu sechele neurologice ireversibile (tulburări de mers, probleme de memorie etc.).
Tratamentul bolilor neurodegenerative
Datorită rolului său în buna funcționare a creierului, prescripția de tiamină este luată în considerare în managementul bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Cu toate acestea, eficacitatea sa rămâne de demonstrat.
Oboseala
Vitamina B1 este uneori prescrisă împotriva oboselii, în cele mai multe cazuri asociată cu alte vitamine B6, C. Cu toate acestea, experții EFSA, autoritatea europeană pentru siguranța alimentară, nu autorizează producătorii de suplimente alimentare să pretindă această presupusă proprietate a tiaminei.
Riscuri de subdozare sau supradozaj de vitamina B1
Riscurile deficitului de vitamina B1
Organismul nu are nicio rezervă de vitamina B1, astfel că un aport insuficient sau o asimilare slabă (cum este uneori cazul la vârstnici), duc rapid la o deficiență. Acest lucru duce treptat la pierderea poftei de mâncare (care agravează deficitul), oboseală, precum și pierderea în greutate.
Deficiența gravă de vitamina B1, sau beriberi, este frecventă în țările în care malnutriția și subnutriția sunt răspândite.
Forma uscată are că rezultat simptome neurologice: tulburări de mers, furnicături, pierderea echilibrului.
Forma umedă afectează inima, cu tahicardie (ritm cardiac accelerat), edem, dificultăți de respirație.
În țările industrializate, deficiența de vitamina B1 este rară. Afectează în principal pacienții subnutriți, precum și subiecții care suferă de alcoolism cronic: în acest caz, se poate manifesta prin simptome psihologice (iritabilitate, depresie) sau simptome psihiatrice.
Riscurile excesului de vitamina B1
La doze mari, vitamina B1 nu este toxică, deoarece cantitatea pe care organismul este capabil să o asimileze este limitată. Prin urmare, nu există o limită de doză sigură. Orice exces de vitamina B1 este eliminat prin urină.
Interacțiuni
Tiamina poate fi alterată de tiaminază, enzime prezente în crucifere (varză, napi etc.) și anumiți pești cruzi, care sunt însă inactivați prin gătit.
Asimilarea lui este redusă în cazul consumului excesiv de alcool sau al utilizării prelungite a medicamentelor antiacide (prescrise în caz de reflux gastroesofagian sau ulcer gastric).
Activarea lui în ficat poate fi perturbată de anumite medicamente antimitotice (prescrise împotriva celulelor canceroase).
Vitamina B6 – Vitamina B6 mai poate fi găsită pe ambalajul suplimentelor alimentare și sub denumirea de piridoxină. Principalele funcții pe care vitamina B6 le realizează în organism sunt de a transforma bolul alimentar în energie și de a susține buna funcționare a sistemului nervos prin crearea de neurotransmițători, mai exact, dopamină și serotonină. Fiind o vitamină cu efect la nivelul sistemului nervos, aceasta poate ameliora simptomele unor afecțiuni degenerative precum maladia Alzheimer și poate ameliora simptomele asociate cu depresia sau anxietate. Trebuie să menționăm încă de pe acum, faptul că, această vitamină are doar rolul de adjuvant și nu înlocuiește tratamentul medicamentos de specialitate.
Pentru ce se folosește vitamina B6?
Vitamina B6, numită și piridoxină, este esențială pentru sănătatea ta. Contribuie la buna funcționare a sistemului dumneavoastră hormonal, a sistemului dumneavoastră nervos și a sistemului dumneavoastră imunitar. În plus, vitamina B6 participă și la metabolismul aminoacizilor și al celulelor roșii din sânge. În plus, piridoxina este, de asemenea, implicată în absorbția magneziului. Concentrați-vă pe întrebarea esențială: pentru ce este folosită vitamina B6?
Piridoxina, vitamina bunei sănătăți
Găsită în multe alimente, vitamina B6 acționează asupra mai multor sisteme din corpul tău. Acesta este motivul pentru care o deficiență de piridoxină vă afectează sănătatea generală. În schimb, utilizarea suplimentelor alimentare pentru a-ți suplimenta aportul de vitamina B6 poate avea multe beneficii. Măriți, în detaliu, fiecare rol al vitaminei B6 pentru a înțelege acțiunile sale asupra sănătății dumneavoastră.
Aporturi bune de vitamina B6 pentru activitatea hormonală
Vitamina B6 joacă un rol fundamental în activitatea sistemului dumneavoastră hormonal. Piridoxina ajută la menținerea nivelului de estrogen și progesteron. Acesta este motivul pentru care se numește uneori vitamina pentru fertilitate. Un nivel prea scăzut de progesteron este un factor de infertilitate. În plus, unele studii recente arată că vitamina B6 este implicată și în fertilitatea masculină.
Piridoxina pentru funcționarea sistemului nervos
Foarte puțin cunoscut, rolul piridoxinei în funcționarea sistemului nervos este fundamental pentru sănătatea ta. Această vitamină este implicată în producerea mai multor neurotransmițători (substanțe chimice care acționează în creierul tău). Cei mai cunoscuți neurotransmițători sunt:
- serotonina;
- dopamina;
- adrenalina
- norepinefrină.
Aceste substanțe permit schimbul de informații între diferiții neuroni ai creierului tău. Fără ele, corpul tău nu ar putea funcționa, deoarece creierul tău ar acționa într-un mod anarhic.
Un aport optim de vitamina B6 pentru mai multa energie
Deși indirect, rolul vitaminei B6 în lupta împotriva oboselii este de netăgăduit. Piridoxina este implicată în metabolismul energetic în mai multe aspecte. Pe de o parte, promovează producerea de hemoglobină. Acest lucru permite celulelor tale să primească oxigen. Pe de altă parte, vitamina B6 contribuie la metabolismul proteinelor pentru a le transforma în aminoacizi. În cele din urmă, contribuie la sinteza magneziului, un mineral a cărui deficiență provoacă oboseală.
Produse bogate in vitamina B6 pentru a asimila mai bine magneziul
Vitamina B6 este un co-factor de asimilare a magneziului. Adică, corpul tău are nevoie de vitamina B6 pentru a asimila corect magneziul. Cu toate acestea, magneziul este un mineral esențial, responsabil pentru câteva sute de reacții enzimatice din corpul tău. Deficiențele de magneziu sunt frecvente. Ele provoacă multe probleme.
Vitamina B6, esentiala pentru metabolismul proteinelor tale
Consumul suficient de vitamina B6 permite ficatului să producă fosfat de piridoxal. Acest fosfat piridoxal este esențial pentru utilizarea proteinelor. Într-adevăr, este implicat în sinteza și degradarea anumitor aminoacizi, precum triptofanul, tirozina, cisteina sau chiar metionina.
Cum funcționează vitamina B6 în corpul tău
Când consumați alimente sau suplimente alimentare de vitamina B6, aceasta este absorbită de intestin. Vitaminele B6, indiferent de forma lor, sunt apoi transportate la ficat. Ficatul este organul principal pentru sinteza vitaminelor B6 în piridoxal 5-fosfat. Piridoxal 5-fosfat este forma activă din corpul dumneavoastră. Această formă de vitamina B6 circulă în plasmă și celule roșii din sânge. Excesul potențial de vitamina B6 este evacuat de rinichi.
Vitamina B6 este un co-factor în multe reacții enzimatice din corpul tău. Este implicat în descompunerea proteinelor. Piridoxina acționează și asupra sistemului dumneavoastră nervos și a sistemului imunitar. În cele din urmă, această vitamină promovează o bună sănătate hormonală la femei, precum și un sânge de calitate. Deficiența este rară cu o dietă echilibrată. Excesul este imposibil de realizat prin aportul alimentar.
- Vitamina D3 – Vitamina D3, pe lângă rolul de a facilita absorbția calciului în oase, mai contribuie și la susținerea funcțiilor cerebrale, fiind totodată un antiinflamator și un foarte bun antioxidant. La nivel neuro degenerativ, vitamina D3 contribuie la eliminarea plăcii de amiloid, formată asupra pacienților diagnosticați cu maladia Alzheimer. În cazul copiilor, vitamina D3 este esențială în organism pentru a preveni deformările osoase. În cazul persoanelor în vârstă, consum constant al vitaminei D3 ajută în prevenirea fracturilor deoarece, odată cu înaintare în vârstă, densitatea osoasă scade, iar fragilitatea acestora crește.
Deficiența de vitamina D
3 studii ample au arătat că 80% din populația franceză suferă de o lipsă de vitamina D. Cu toate acestea, acțiunea acestei vitamine este globală, iar deficiențele vor afecta întregul organism.
Care este impactul asupra corpului?
O doză prea mică de vitamina D poate avea un impact negativ asupra funcționării mitocondriilor, micile fabrici responsabile de producerea de energie în celule.
Printre altele, atunci când funcționarea lor este alterată, se înregistrează o scădere a performanței de rezistență aerobă și o scădere a recuperării musculare după exercițiu.
Care sunt semnele unei deficiențe de vitamina D?
Lipsa vitaminei D se poate manifesta în diferite moduri, inclusiv o senzație de epuizare și oboseală. Vitamina D stimulează și asigură funcționarea stabilă a sistemului imunitar, care apoi ajută la combaterea oboselii. Dacă organismul devine mai puțin energic, aceasta poate fi explicată prin deficiența de vitamina D.
Unul dintre semnele pentru a detecta această deficiență este slăbiciunea musculară. După cum știți, vitamina D ajută la menținerea masei musculare. Absența ei generează așadar sarcopenie în care mușchii devin slabi. În general, la persoanele în vârstă, aceste deficiențe sunt asociate cu pierderea mușchilor.
Deficitul de vitamina D se poate prezenta și ca oase slabe. Într-adevăr, o lipsă poate provoca redundanță a fracturilor, slăbește oasele și accentuează durerile articulare. Acest lucru poate duce la întârzieri în dezvoltarea oaselor la tineri, precum și la tulburări de somn.
În sfârșit, unul dintre simptomele care pot detecta o deficiență de vitamina D la o persoană este apariția crampelor. Într-adevăr, vitamina D contribuie la lubrifierea articulațiilor și a mușchilor. Nivelurile prea scăzute ale acestei vitamine în corpul dumneavoastră vă pot face să suferiți de crampe, durere și rigiditate la trezire.
Care sunt beneficiiele vitaminei D
Multe studii au analizat beneficiile vitaminei D pentru sănătatea ta:
Boli cardiovasculare: s-a demonstrat că deficitul de vitamina D crește riscul de boli de inimă cu 60%. Acțiunea sa antiinflamatoare este cea care ar explica parțial acest beneficiu.
Hipertensiune arterială: Studiile au descoperit o asociere între lipsa de vitamina D și tensiunea arterială crescută, care poate duce la hipertensiune arterială.
Diabet zaharat de tip 2: vitamina D are un rol de modulare a riscului de diabet, acest lucru este confirmat de mai multe rezultate din studii recente.
Depresie: Toată lumea știe că lipsa luminii solare ne poate afecta sănătatea mintală. Această asociere ar putea fi atribuită vitaminei D. Într-adevăr, un studiu norvegian a stabilit o legătură între vitamina soarelui și depresie. Suplimentarea ridicată de vitamina D poate, prin urmare, să amelioreze simptomele depresive.
Este important de clarificat că toate aceste beneficii sunt încă în stare preliminară. Studiile au arătat asocieri reale, dar trebuie efectuate studii clinice suplimentare pentru a valida toate aceste beneficii.
Unde se găsește vitamina D?
Cu atâta importanță pentru corpul tău, unde se găsește vitamina D? Nu e nevoie să mergi departe: la soare, desigur! Vitamina D nu-și poartă porecla de vitamina soarelui degeaba!
Rolul soarelui și al vitaminei D
Pielea ta sintetizează vitamina D la soare. Expunerea la soare de 2 până la 3 ori pe săptămână timp de 15 până la 30 de minute poate permite organismului să-și reumple vitamina D. Într-adevăr, razele UVB permit corpului să-și completeze până la 90% din necesarul de vitamina D.
Sfaturi
Primăvara și vara (între aprilie și octombrie), expuneți cât mai mult din piele la prânz (între orele 11:00 și 14:00) timp de 15 până la 30 de minute în funcție de intensitatea soarelui. Această perioadă permite absorbția optimă a razelor UV.
Tot ce trebuie să faci este să reînnoiești această expunere de 4 până la 6 ori pe săptămână, prin plimbare sau făcând sporturi în aer liber, astfel încât să-ți faci niște rezerve pentru zilele de vreme rea.
În timpul plajei, este mai bine să evitați aplicarea cremei de protecție solară deoarece blochează producția de vitamina D. Tocmai din acest motiv vă recomandăm ședințe de maxim 15 până la 30 de minute pentru a evita arsurile solare (care în acest caz) este dăunătoare pentru sănătatea). Dacă depășiți această limită de timp sau vedeți că apare roșeață, nu ezitați să aplicați crema.
Cu toate acestea, aceste rezerve se epuizează rapid. În perioada toamnei și iernii (între octombrie și sfârșitul lunii martie), lungimea de undă a radiațiilor UVB nu face posibilă sintetizarea suficientă a vitaminei D pentru a vă acoperi nevoile, de unde și nevoia de a consuma alimente bogate în vitamina D sau de a lua suplimente alimentare.
Unde găsiți vitamina D în alimente?
Dacă odată cu soarele aportul tău este insuficient, iți poți completa rezervele cu vitamina D prin alimente. Principalele surse de vitamina D sunt peștele (somon, macrou, sardine, ton) și produsele lactate (iaurt, brânză de vaci, lapte) deoarece sunt adesea îmbogățite cu vitamina D.
Însă, cel mai bun aliment in care sa găsești vitamina D in cantități mari este, fără îndoiala, uleiul de ficat de cod.
Nr. 1: ulei de ficat de cod
Uleiul de ficat de cod este alimentul care conține cea mai mare vitamina D. Cu până la 250 µg de vitamina D la 100 g de ulei de ficat de cod, obțineți de două ori aportul recomandat de vitamina D (adică 37, 5 µg) pentru o lingură de 15 ml.
Ficatul de cod conservat oferă, de asemenea, 54,3 µg de vitamina D pentru aceeași porție. De asemenea, puteți consuma ficat gras de rață, care oferă 2,75 µg la 100 g și ficat de vițel, care oferă 2,51 µg la 100 g.
Nr. 2: pește
Dacă căutați o listă cu alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina D, veți găsi aproape fiecare pește în partea de sus.
O conserva de somon de 100 g furnizează până la 13µg de vitamina D. Pentru somon, trebuie remarcat faptul că se recomandă mai degrabă să-l gătiți la abur decât să-l grătar, pentru a obține maximul de vitamina D.
Daca nu ai somon, poți opta pentru:
hering afumat: 22µg de vitamina D la 100g,
păstrăvul somon: 15µg de vitamina D la 100g,
sardinele: 14µg de vitamina D la 100g,
scrumbie: 13µg de vitamina D la 100g.
Tonul proaspăt, caviarul și anghila fiartă sunt, de asemenea, alimente bogate în vitamina D.
Nr. 3: ouă
Oul este o sursă naturală bună de vitamina D. Este în principal în gălbenușul în care găsim această vitamină cu aproximativ 11,4µg la 100g.
Această listă nu este utila pentru vegani. Într-adevăr, conține în principal alimente din surse animale.
Deci, la ce mâncare să apelezi? Care fruct este cel mai bogat în vitamina D? Dar legumele?
Din păcate, vitamina D este puțin sau nu este prezentă în fructe. Singurul fruct care conține suficientă vitamina D este avocado cu un aport de 5µg la 100g.
În ceea ce privește legumele, în ciuperci veți găsi cel mai mult, cu până la 5µg la 100g.
O altă alternativă de completare cu vitamina D: suplimentele alimentare. Într-adevăr, este posibil să obțineți comprimate de vitamina D. Însă, înainte de a lua oricare, este obligatoriu să solicitați sfatul unui profesionist din domeniul sănătății, pentru a cunoaște doza care vi se potrivește.
Când să luați vitamina D, dimineața sau seara?
Potrivit Jurnalului Academiei de Nutriție și Dietetică, vitamina D3 + K2 ar trebui să fie luate în timpul mesei, astfel încât organismul să o absoarbă eficient.
După cum am menționat mai sus, este recomandabil să-l combinați cu o masă grasă. Într-adevăr, conform Dr. Bess Dawson-Hughes, om de știință la Centrul de Cercetare în Nutriție Umană al UDSA, își mărește absorbția cu până la 32%.
Efecte secundare ale vitaminei D
Deși vitaminele D3 și K2 au mai multe beneficii pentru organism, aportul lor sub formă de supliment alimentar include și unele contraindicații. Luarea acestui supliment nu este recomandată în special persoanelor care nu își pot controla glicemia. Acest lucru se datorează faptului că suplimentele D3+K2 pot determina scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Înainte de a începe o cură cu vitamina D3+K2, persoanele cu probleme renale sau hepatice trebuie să consulte un profesionist. De asemenea, aceste suplimente nu sunt recomandate femeilor care alăptează sau sunt însărcinate.
Dacă sunteți obișnuit să luați medicamentele enumerate mai jos, trebuie să vă consultați și medicul înainte de a începe o cură:
anticoagulante,
vitamina K,
antiretrovirale,
antiepilepticele,
medicamentelor hipolipemiante,
tratamentul pentru insuficienta renala,
antibioticele precum tetraciclinele,
digoxinei: un hormon tiroidian,
laxativele,
anumite diuretice.
CONCLUZIE
Vitamina D este importantă pentru sănătatea ta, în special pentru oase. Se pare că are multe alte beneficii (sănătate mintală, diabet, hipertensiune arterială, performanță) dar sunt necesare studii științifice suplimentare pentru a le valida definitiv.
Se numește vitamina soarelui deoarece pielea ta o sintetizează în prezența sa. Îl poți găsi si in dieta ta, dar mai ales in peste sau in alimente îmbunătățite si puțin sau deloc in fructe si legume.
Odată cu iarna, poți avea cu ușurință deficit de vitamina D, de unde și interesul suplimentelor alimentare cu vitamina D.
- Vitamina B12– Vitamina B12 poate fi găsită pe eticheta unor suplimente alimentare și sub denumirea de cobalamină. Este esențial să asigurăm organismului nostru această vitamină, fie prin suplimente alimentare, fie prin alimente, deoarece aceasta nu poate fi produsă de către organism. Rolul principal al vitaminei B12 este de a menține sănătatea sistemului nervos și al celulelor sanguine. Secundar, aceasta facilitează și producția de ADN în celule, acționând totodată și în prevenirea anemiei megalobastice.
Beneficiile vitaminei B12
Vitamina B12 este o vitamina esențială pentru menținerea sănătății. Contribuie la multe funcții ale corpului. În acest articol, am adunat pentru tine, informații și sfaturi pentru a ști totul despre vitamina B12 și beneficiile acesteia.
Ce este vitamina B12
Definiție
Vitamina B12, sau cobalamina, este una dintre cele mai importante vitamine pentru funcționarea organismului uman. După cum sugerează și numele, are un conținut ridicat de cobalt.
Corpul absoarbe cobalamina prin anumite substanțe secretate de stomac. Apoi, este depozitat în diferite organe: inimă, creier, pancreas și ficat.
Supranumită vitamina tonului sau vitamina energiei, vitamina B12 previne lanțul perioadelor de stres și oboseală.
Persoanele care adoptă o dietă vegetariană sau vegană ar trebui să aibă grijă să consume zilnic o cantitate suficientă de vitamina B12, deoarece aceasta este prezentă în principal în alimente bogate în proteine precum carnea, organele și peștele. Această lipsă poate fi completată prin luarea de suplimente alimentare care conțin cobalamină.
Rolul si beneficiile vitaminei B12
Pentru menținerea sănătății, vitamina B12 este esențială și joacă un rol important în buna funcționare a organismului uman. În corpul nostru, efectuează multe acțiuni benefice. Contribuie în special:
- Oboseală redusă;
- La funcţiile psihologice normale;
- Funcționarea normală a sistemului nervos;
- Funcționarea normală a sistemului imunitar;
- Metabolismul normal al homocisteinei;
- Spre metabolismul energetic normal;
- Formarea normală a globulelor roșii;
În procesul de diviziune celulară.
Vitamina B12 are multe proprietăți, deosebit de benefice pentru creier, sistemul nervos, precum și pentru menținerea sănătății pielii.
Beneficiile pentru creier
Consumul de vitamina B12 are un impact pozitiv asupra activității creierului. Pe termen lung, vitamina B12 acționează asupra creierului, a sistemului nervos central și a măduvei spinării. Contribuie la constituirea neurolemei. Este o teaca de mielina al cărei rol este de a proteja nervii precum teaca izolatoare pentru cablurile electrice.
Degradarea neurolemei poate duce la dezvoltarea tulburărilor de semnal informativ nervos și a bolilor precum scleroza multiplă.
Vitamina B12 joacă un rol foarte important în dezvoltarea funcțiilor creierului. Fără ea, creierul nu s-ar putea dezvolta corespunzător și acest lucru ar putea cauza o afectare cognitivă semnificativă.
Studiile au arătat că copiii care suferă de deficiență de vitamina B12, adoptând o dietă strict vegetariană și/sau vegană, au o masă cerebrală mai mică decât copiii cu o dietă mai variată. Au fost observate și semne de subdezvoltare mentală. Cu toate acestea, este posibil să se corecteze aceste tulburări prin efectuarea unei cure cu vitamina B12.
Beneficiile pentru piele
Vitamina B12 are beneficii care ajută la menținerea pielii sănătoase prin stimularea metabolismului. Ajută la detoxifierea și fermitatea epidermei.
Vitamina B12 contribuie la reglarea producției de pigment în epidermă. Acest lucru ajută la prevenirea posibilelor pete maronii pe stratul cornos al epidermei.
În cosmetologie, există o serie de creme care conțin vitamina B12. Aplicate local, aceste creme calmează agresiunile legate de stresul oxidativ asupra pielii. Vezi și rolul B12 asupra părului.
Vitamina B12 împotriva durerilor articulare
Dereglarea sistemului imunitar este adesea cauza durerilor articulare sau a bolilor. Acesta este motivul pentru care este important să oferim celulelor imune toate aporturile necesare pentru a menține organismul în formă bună.
Studiile clinice au fost efectuate pe pacienți care suferă de dureri articulare si au observat un deficit de vitamine B6, B9 si in special B12. În caz de deficiență de vitamina B12, nivelul de homocisteină crește vizibil. Este un aminoacid care poate crea inflamație în prezența durerilor articulare, a durerilor musculare sau a bolilor articulare.
Organismul stochează foarte puțină vitamina B12 deoarece este o vitamină solubilă în apă. Prin urmare, este necesar să se ingereze o cantitate suficientă pentru a evita durerile articulare și musculare din cauza deficienței de vitamina B12.
O dietă bogată în piridoxină pentru un sistem imunitar puternic
La fel că multe alte vitamine, vitamina B6 este implicată în funcționarea sistemului imunitar. Că atare, vitamina B6 contribuie la integritatea membranelor mucoase. În plus, piridoxina, în complementaritate cu zincul, promovează producerea de anticorpi. În plus, vitamina B6 este antiinflamatoare. Această proprietate ajută la evitarea efectelor secundare ale infecțiilor puternice. Potrivit unor studii, piridoxina ar limita riscul de forme grave de Covid-19.
Alimente bogate în vitamina B6 pentru metabolismul globulelor roșii
Combinată cu vitaminele B9 și B12, vitamina B6 contribuie la reînnoirea globulelor roșii din sânge. Acest rol al piridoxinei este esențial pentru sănătatea ta. Celulele roșii din sânge participă la oxigenarea celulelor dumneavoastră. În plus, o deficiență semnificativă de vitamina B6 duce la o formă rară, dar gravă de anemie.
Deficiența de vitamina B12
Deficitul de vitamina B12 nu este lipsit de riscuri și poate avea consecințe asupra sănătății. Pe termen lung, o deficiență de vitamina B12 poate duce la probleme semnificative de sănătate, care pot cauza probleme cardiace.
Deficitul de vitamina B12 se manifestă prin anemie. Acest lucru poate declanșa probleme de memorie, probleme psihice (iritabilitate, schimbări de dispoziție etc.) și probleme nervoase (furnicături în picioare și mâini, neuropatie).
Dietele vegetariene și în special cele vegane nu asigură un aport zilnic suficient de vitamina B12 pentru a menține organismul sănătos.
Pentru a umple acest gol, vegetarienilor și veganilor li se recomandă insistent să consume alimente fortificate. Printre aceste alternative, veți găsi în special înlocuitori de carne pe bază de soia îmbogățiți cu vitamina B12 sau băuturi precum laptele de soia sau laptele de orez de exemplu.
De asemenea, seniorii ar trebui să se asigure că își satisfac nevoile de vitamina B12 din alimentele pe care le consumă, deoarece capacitatea de a absorbi vitamina scade odată cu vârsta.
La vârstnici, prea puțină vitamina B12 poate duce la anemie pernicioasă. Această tulburare de sânge reversibilă provoacă dificultăți de concentrare, gândire și oboseală severă
Alimente bogate in vitamina B12
În stare naturală, vitamina B12 este prezentă doar în alimentele de origine animală și, prin urmare, nu există în lumea vegetală.
Cele mai bune surse alimentare de vitamina B12 provin din alimente bogate în proteine precum ouă, carne (ficat, rinichi etc.), pește (hering afumat, ton, somon etc.) și crustacee. De asemenea, se găsește în grupul de alimente Lapte și Alternative.
O dietă bogată în piridoxină pentru un sistem imunitar puternic
La fel că multe alte vitamine, vitamina B6 este implicată în funcționarea sistemului imunitar. Că atare, vitamina B6 contribuie la integritatea membranelor mucoase. În plus, piridoxina, în complementaritate cu zincul, promovează producerea de anticorpi. În plus, vitamina B6 este antiinflamatoare. Această proprietate ajută la evitarea efectelor secundare ale infecțiilor puternice. Potrivit unor studii, piridoxina ar limita riscul de forme grave de Covid-19.
Alimente bogate în vitamina B6 pentru metabolismul globulelor roșii
Combinată cu vitaminele B9 și B12, vitamina B6 contribuie la reînnoirea globulelor roșii din sânge. Acest rol al piridoxinei este esențial pentru sănătatea ta. Celulele roșii din sânge participă la oxigenarea celulelor dumneavoastră. În plus, o deficiență semnificativă de vitamina B6 duce la o formă rară, dar gravă de anemie.
Deficiența de vitamina B12
Indicații și doze
Pentru ca acesta să-și poată îndeplini toate funcțiile în organism, trebuie să ingerăm vitamina B12 prin alimentația noastră.
În organism, vitamina B12 trebuie să fie prezentă în cantitate suficientă pentru a-și îndeplini funcțiile. Prin urmare, este necesar să consumați zilnic alimente sau suplimente alimentare care îl conțin.
Pentru adulți și adolescenți cu vârsta peste 13 ani, doza zilnică recomandată de vitamina B12 este de 4,0 micrograme.
Pentru copii, doza zilnică variază în funcție de diferitele grupe de vârstă. Pentru bebelușii de la 0 la 4 luni, recomandăm 0,5 micrograme de vitamina B12 pe zi. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani, se recomandă 3,5 micrograme de vitamina B12 pe zi.
Simptome în cazul unei doze prea mari
Un exces de vitamina B12 este foarte rar și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate. În caz de supradozaj cu vitamina B12, nu a fost demonstrată nicio toxicitate.
Cu toate acestea, un aport excesiv de vitamina B12 poate provoca o reacție a sistemului imunitar. Consumul în exces de vitamina B12 poate provoca inflamații la suprafața pielii și poate provoca apariția unei forme speciale de acnee.
Ingerarea unei doze mari de vitamina B12 poate duce, de asemenea, la apariția stării de greață, amețeli sau bufeuri.
Acestea sunt ingredientele și beneficiile conținute de către suplimentul alimentar Immunozen Lactoferin Sirop. Beneficiile asociate descrise mai sus nu încurajează înlocuirea unui tratament de specialitate sau al unui stil de viață echilibrat. Dacă doriți să consumați acest produs, recomandăm solicitarea în prealabil a unui sfat din partea medicului dumneavoastră de familie sau al medicului de specialitate.
- Mod de administrare și păstrare
Immunozen Lactoferin Sirop se administrează după schema de tratament emisă de către medicul specialist sau conform cu schema recomandată mai jos:
- Contraindicații
- Acest produs nu înlocuiește un stil de viață sănătos sau un tratament medicamentos.
- Nu depășiți doza inscripționată pe ambalaj sau recomandată de către medicul specialist.
- Nu consumați acest produs dacă perioada de valabilitate inscripționată pe ambalaj a fost depășită.
- Solicitați în prealabil sfatul mediului dacă: vă aflați în perioada de alăptare, ați fost diagnosticat cu diabet zaharat(Immunozen Lactoferin Sirop conține zahăr) sau purtați o sarcină.
- Nu lăsați produsul la îndemâna copiilor mici.
Produsul Immunozen complex C+Zn+D3 poate fi achizitionat din farmaciile Ropharma, famaciile partenere ale Ropharma si online : https://ropharma.ro/products/immunozen-complex-c-zn-d3-x30caps

Produsul Immunozen Lactoferina poate fi achizitionat din farmaciile Ropharma, famaciile partenere ale Ropharma si online : Immunozen lactoferrin sirop 120ml

Immunozen lactoferrin sirop 120ml
Sursa:
https://www.reflexosteo.com/blog-sante-bien-etre/les-bienfaits-de-la-vitamine-c-liposomale-563
https://www.santemagazine.fr/alimentation/nutriments/mineraux/comment-faire-le-plein-de-zinc-174340
https://ropharma.ro/products/immunozen-complex-c-zn-d3-x30caps
https://www.nutripure.fr/fr/blog/vitamine-d-n180
https://www.doctissimo.fr/html/nutrition/vitamines_mineraux/vitamine_b1.htm
https://www.femina.fr/article/a-quoi-sert-la-vitamine-b6
https://www.nutripure.fr/fr/blog/vitamine-d-n180
https://nutriandco.com/fr/pages/vitamine-b12-bienfaits
https://www.differencebetween.com/difference-between-lactoferrin-and-colostrum/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16936799/
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/ZINC-gluconate#section=EU-Clinical-Trials-Register
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482360/
https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminD-HealthProfessional/
https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminB12-HealthProfessional/



